Kip kerrie met bloemkoolrijst

Gepubliceerd op 30 juni 2017 om 12:13

 

Ingrediënten (4 personen):

1 bloemkool of 800 g bloemkoolrijst (verkrijgbaar bij AH) 

400 g kipfilet, in stukjes

3 tomaten, in blokjes

2 preien, in halve manen 

1 rode ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

4 el Boursin cuisine light

2-3 el kerriepoeder 

4 el olijfolie

Sambal oelek

 

Bereidingswijze:

Meng 2 el olijfolie, kerriepoeder en knoflook in een schaaltje. Voeg hieraan de kip toe en laat deze marineren.

Snij de bloemkool in stukken en was deze. Doe de bloemkool in een keukenmachine en mix deze net zolang tot het een soort rijstkorrels zijn.   

Verhit 1 el olijfolie in een wokpan en bak de kip gaar. Voeg de ui en prei toe en roerbak deze even mee. Voeg de tomatenblokjes en de Boursin cuisine light toe en breng het geheel aan de kook. Voeg naar smaak sambal toe.   

Verhit 1 el olijfolie in een andere wokpan en wok de bloemkool rijst ca 2 minuten.

Serveer de bloemkool rijst los of roer het geheel in de pan door elkaar.  

 

Variatie: 

Probeer het gerecht ook eens met garnalen in plaats van met kip!

 

Eet smakelijk!

 

Geschikt voor PowerSlim fase 2A