Ingrediënten (1 persoon)
120-150 g gekookte ham, in reepjes
150 g witte asperges, geschild
50 g groene asperges
¼ blokje groentebouillon
50 ml halfvolle melk
Handje verse peterselie, fijn gesneden
Bereidingswijze:
Kook de asperges in een ruime pan met kokend water en wat zout circa 10 minuten. Giet de asperges af en vang het vocht op in een maatbeker. Vul (eventueel) aan met water tot 250 ml en breng opnieuw aan de kook. Snijd de asperges in stukken en voeg toe aan het kokende water samen met ¼ bouillonblokje. Laat het een paar minuutjes koken en pureer het geheel dan in de blender of met een staafmixer. Breng weer aan de kook en voeg de melk en de hamreepjes toe. Roer de helft van de peterselie er doorheen en garneer de kom met de rest.
Voedingswaarde:
Energie 220 Kcal
Vet 8,1 g
Koolhydraten 11,1 g
Eiwitten 23,4 g
Eet smakelijk!
Geschikt voor PowerSlim fase 2a