Kipstoof met champignons en bleekselderij

Gepubliceerd op 9 januari 2019 om 15:05

 

Ingrediënten (1 persoon):

200 ml PowerSlim kruidenbouillon

120-150 g kipfilet in stukjes

100 g bleekselderij in stukjes

150 g champignons in stukjes

¼ ui, gesnipperd

1 stengel lente-ui in ringen

1 teentje knoflook, fijngehakt

Scheutje droge witte wijn

1 el olijfolie

Peper

Zout

 

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een diepe pan en fruit de ui en de knoflook kort aan. Voeg de stukjes kip toe en bak deze in circa 3-4 minuten rondom bruin. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg de champignons en de bleekselderij toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon en de witte wijn toe en breng de bouillon op matig vuur aan de kook. Draai het vuur laag en 20 minuten zachtjes stoven. Let op dat de kip niet droog kookt. Voeg dan eventueel nog wat extra bouillon toe. Garneer met de ringen lente-ui.

 

Voedingswaarde per portie:
Energie: 305 Kcal
Vet: 13,2 g
Koolhydraten: 6,8 g
Eiwitten: 34,3 g

 

Geschikt voor PowerSlim fase 1a en 1b