Auberginepizzaatjes met tomaat en mozzarella

Gepubliceerd op 16 september 2019 om 12:50

 

Ingrediënten:

90-100 g mozzarella light in stukjes

3 grote plakken aubergine

10 kerstomaatjes, gehalveerd

1 el tomatenpuree

1 klein teentje knoflook, geperst

1 el olijfolie

½ tl oregano

Handje verse basilicum

Peper

Zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de plakken aubergine met een halve eetlepel olijfolie en leg ze op de bakplaat. Bestrooi met peper en zout en plaats voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Fruit de knoflook in de overige olijfolie en voeg de tomatenpuree, tomaatjes en oregano toe. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de tomaatjes en de mozzarella over de aubergine. Plaats de bakplaat nog voor circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en een beetje bruin kleurt. Garneer met de verse basilicum.

 

Tip: Ook lekker met een beetje tonijn, zalm of stukjes kip. Gebruik 40-50 g en bak dit samen met de tomaatjes. Halveer dan de hoeveelheid mozzarella.

 

Voedingswaarde:

Energie: 310 Kcal

Vet: 19,1 g

Koolhydraten: 12,4 g

Eiwitten: 19,9 g

 

Geschikt voor PowerSlim fase 2A