Gebakken zalm met broccoli, avocado en yoghurt-basilicumsaus

Gepubliceerd op 29 september 2021 om 12:12

Ingrediënten:

120-150 g verse zalm

2 el Griekse yoghurt 0% vet

200 g broccoli in roosjes

¼ avocado

½ el mayonaise

½ teentje knoflook, geperst

½ el olijfolie

1 tl vers citroensap

Paar blaadjes verse basilicum, fijngehakt

½ tl tijm

Peper

Zout

Bereidingswijze:

Stoom de broccoli, met een beetje zout, in circa 10-12 minuten beetgaar. Bestrooi de zalm met een beetje zout, peper en tijm. Verhit de olie in een pan en bak de zalm aan beide kanten circa 3 minuten tot de gewenst gaarheid is bereikt. Meng de yoghurt met de mayonaise, knoflook en de basilicum. Meng alles door elkaar en breng verder op smaak met het citroensap en wat peper en zout. Serveer de zalm met de broccoli, avocado en de yoghurt-basilicumsaus

Tip: vanaf fase 3A kun je op het laatst wat tuinerwten mee stomen (of koken) met de broccoli. Geeft een lekker knapperige en frisse bite aan het gerecht.

 

Voedingswaarde:

Energie 468 Kcal

Vet 33,8 g

Koolhydraten 5,1 g

Eiwitten 32,0 g

 

Geschikt voor PowerSlim fase 1A en 1B