Kip tandoori salade

Gepubliceerd op 17 juli 2019 om 13:15

 

Ingrediënten (1 persoon):

100 g kipfilet in stukjes

2 el Griekse yoghurt 0% vet

50 g gemengde sla

¼ komkommer in stukjes

50 g bleekselderij in halve maantjes

4 kerstomaatjes, gehalveerd

½ teentje knoflook, fijngehakt

¼ ui, gesnipperd

1 el olijfolie

1,5 tl paprikapoeder

½ tl kerriepoeder

½ tl gemalen koriander

½ tl komijn

Snufje chili flakes

Snufje kaneel

Snufje kruidnagelpoeder

1 tl vers citroensap

Zout

Eventueel: verse koriander

 

Bereidingswijze:

Doe de stukjes kipfilet in een kom en voeg de knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, koriander, komijn, chili flakes, kaneel, kruidnagelpoeder en het citroensap toe. Schep dit goed door elkaar. Voeg daarna een halve eetlepel olijfolie, één eetlepel Griekse yoghurt en wat zout toe. Meng goed door elkaar en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze gaar. Verdeel de sla, komkommer, tomaatjes en bleekselderij over een bord. Verdeel vervolgens de kipfilet over de salade en maak af met een eetlepel Griekse yoghurt en eventueel wat verse koriander.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie 273 Kcal

Vet 12,8 g

Koolhydraten 9,7 g

Eiwitten 28,3 g

 

Geschikt voor PowerSlim fase 1A en 1B