Ingrediënten (1 persoon):
150-200 g zalmfilet
100 g courgette
½ avocado
½ teentje knoflook, geperst
1 el vers citroensap
5 basilicumblaadjes
½ el olijfolie
½ el kokosolie
Peper
Zout
Extra: spiraalsnijder + keukenmachine
Bereidingswijze:
Vul de waterkoker zo vol mogelijk en zet deze aan. Verhit de kokosolie in een grote pan en bak de zalmfilet circa 5-8 minuten tot de gewenste gaarheid is bereikt. Doe de avocado, knoflook, olijfolie, basilicum, citroensap en peper en zout in de keukenmachine. Laat draaien tot er een smeuïge pasta ontstaat. Maak met behulp van de spiraalsnijder courgetti van de courgette. Doe de courgetti in een vergiet en giet het kokende water eroverheen. Verdeel de courgetti en de zalm over een bord en serveer met de avocadopesto.
Tip: vanaf fase 2B ook lekker met (geroosterde) tomaatjes en pijnboompitten.
Voedingswaarde per portie:
Energie 575 Kcal
Vet 44,0 g
Koolhydraten 8,3 g
Eiwitten34,0 g
Geschikt voor PowerSlim fase 1A en 1B