Penne met tonijn en salsa verde

Gepubliceerd op 17 oktober 2022 om 15:16

Ingrediënten (1 persoon):

1 zakje PS. food & lifestyle Penne

40-50 g tonijn uit blik (op water)

20 g basilicum

20 g platte peterselie

1 ansjovisfilet (25 g)

1 el kappertjes

1 el mosterd

1 el citroensap

2 el olijfolie

 

Bereidingswijze:

Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de basilicum, platte peterselie, kappertjes, ansjovis, mosterd, olijfolie, 1 el citroensap bij elkaar en hak dit fijn met een staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Giet de tonijn af en meng met de salsa verde. Meng de tonijn met salsa verde door de penne. Voeg eventueel nog wat extra citroensap en zout en peper toe.

Tip: Vul aan met groente naar keuze.

 

Voedingswaarde:

Energie 417 Kcal

Vet 25,8 g

Koolhydraten 7,7 g

Eiwitten 36,9 g

 

Geschikt voor het PS. food & lifestyle programma fase 1A en 1B