Ingrediënten
150-200 g verse zalmfilet in stukjes
½ komkommer in schijfjes
5 radijsjes in schijfjes
½ avocado in schijfjes
2 el wakame
1 tl sesamzaad
½ el sesamolie
1 el Kikkoman sojasaus
1 el witte wijnazijn
½ el limoensap
eventueel: bieslook of lente-ui, fijngehakt
Bereiding
Doe de zalm in een bakje en doe hier de sesamolie en de sojasaus bij. Laat het afgedekt een uur marineren in de koelkast. Marineer vervolgens de komkommer en de radijs in de azijn en laat deze een uur op het aanrecht staan. Roer regelmatig door. Verdeel de zalm, komkommer, radijsjes, avocado en de wakame over een diepe kom of bord. Besprenkel met het limoensap en bestrooi met het sesamzaad. Gebruik eventueel wat bieslook of lente-ui om de bowl te garneren.
Tip: Vanaf fase 3 (gewichtsbehoudsfase) kun je zilvervliesrijst gebruiken met een gewone portie vis en eventueel mango toevoegen.
Voedingswaarde per persoon
Energie 411 Kcal
Vet 25,2 g
Koolhydraten 8,9 g
Eiwitten 34,6 g
Geschikt voor het PS. food & lifestyle programma fase 1a