Ingrediënten
2 eieren
1 el kookroom light
3 tl verse geitenkaas
100 g tomaat
50 g courgette
30 g spinazie
½ teentje knoflook
1 el ongezouten roomboter
1 takje verse peterselie
Snufje Italiaanse kruiden
Peper
Bereiding
Snijd de tomaat en courgette in stukjes, pers de knoflook, hak de peterselie fijn en verbrokkel de geitenkaas. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met wat boter. Verhit de overige roomboter in een pan en fruit de knoflook. Voeg de courgette toe en bak circa 5-6 minuten. Voeg vervolgens de tomaat en spinazie toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog circa 2-3 minuten. Schep de groenten in de ovenschaal. Kluts de eieren los en voeg de kookroom, verse peterselie, Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Hussel goed door elkaar en giet over de groenten. Maak af met de geitenkaas en zet voor circa 20 minuten in de oven.
Voedingswaarde per persoon
Energie 290 Kcal
Vet 21,1 g
Koolhydraten 6,9 g
Vezels 2,2 g
Eiwitten 17,2 g
Geschikt voor het PS. food & lifestyle programma fase 1a