Ingrediënten (1 persoon):
120 g kipfilet, in stukjes
25 g rucola
100 g komkommer, in stukjes
10 cherrytomaatjes, gehalveerd
Halve paprika (oranje) in stukjes
0.3 rode ui, in ringen
1 el mayonaise
0.5 el olijfolie
1 tl citroensap
Oregano
Scheutje water
Ingrediënten mediterrane kipkruiden:
1 tl zout
2 tl paprikapoeder
1 tl uienpoeder
¼ tl koriander
¾ tl knoflookpoeder
½ tl zwarte peper
¾ tl tijm
¼ tl chilipoeder
½ tl basilicum
Bereidingswijze:
Meng de stukjes kipfilet met de olijfolie en bestrooi naar smaak met de Mediterrane kipkruiden. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. Maak ondertussen een dressing door de mayonaise te mengen met het citroensap, een heel klein scheutje water en wat oregano.
Laat een antiaanbakpan goed heet worden en bak de stukjes kipfilet in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de rucola, komkommer, cherrytomaatjes, paprika, rode ui en de stukjes kipfilet op een bord. Besprenkel de dressing over de salade.
Tip: bewaar de kipkruiden die je over hebt in een potje voor de volgende keer.
Eet smakelijk!
Geschikt voor PowerSlim fase 2A