Pittige tofu met brocolli

Gepubliceerd op 19 november 2018 om 13:50

 

Ingrediënten (1 persoon):

1 opscheplepel quinoa

120-150 g tofu, in blokjes

100 g broccoliroosjes

50 g bloemkoolroosjes

0.5 teentje knoflook, geperst

2 el sesamolie

1 el Kikkoman sojasaus

1 tl citroensap

¼ rode peper, heel fijn gesneden

Verse koriander

Peper

Zout

 

Bereidingswijze:
Maak in een kommetje een marinade van 1 eetlepel sesamolie, sojasaus, citroensap, knoflook, rode peper en peper en zout. Meng de tofu met de marinade en laat minimaal een half uur staan. Blancheer de broccoli- en bloemkoolroosjes circa 2-3 minuten in kokend water. Laat de blokjes tofu uitlekken in een zeef en bewaar de overgebleven marinade. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en bak de tofu in circa 2 minuten rondom bruin en een beetje knapperig. Voeg de broccoli, bloemkool en de rest van de marinade toe en roerbak nog circa 10 minuten. Meng met de quinoa en breng op smaak met peper, zout en verse koriander.
 
Voedingswaarde (1 persoon):
Energie 370 kcal
Vet 29,6 g
Koolhydraten 5,1 g
Eiwitten 19,0 g
 
Eet smakelijk!
 
Geschikt voor PowerSlim fase 3b