Koolhydraatarme kruidnoten

Gepubliceerd op 26 november 2018 om 15:05

Ingrediënten:

50 g roomboter

125 g amandelmeel

1 tl vloeibare stevia

1 tl bakpoeder

2 tl speculaaskruiden

snufje zout

1 eigeel 

2 el amandelmelk

 

Bereidingswijze:

Verwarm de over voor op 150 graden Celsius. Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer ze door elkaar. Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur. Zet het vuur uit en voeg het eigeel en de melk bij de boter en meng het geheel goed door elkaar. Doe vervolgens het botermengsel bij de droge ingrediënten en kneed door, totdat er een deeg is ontstaan. Zet het deeg een half uurtje afgedekt in de koelkast. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol kleine bolletjes van het deeg en druk deze een beetje in op de bakplaat. Zorg ervoor dat de bolletjes niet te dicht bij elkaar liggen, omdat ze nog rijzen. Zet de bakplaat 30 min in de oven. Laat de pepernoten even afkoelen en dan zijn ze klaar om op te eten.

 

Geschikt voor PowerSlim fase 3 lekker in balans