Roerbakkip met broccoli en champignons

Gepubliceerd op 8 januari 2020 om 14:48

 

Ingrediënten (1 persoon):

120-150 g kipfilet, in stukjes

100 g broccoli, in roosjes

100 g champignons

1 el rode ui, fijngesnipperd

0.5 rode peper, zaadjes verwijderd en heel fijn gesneden

1 teentje knoflook, geperst

1 el olijfolie

1 el Kikkoman sojasaus

Zout

Peper

 

 

Bereidingswijze:

Kook de broccoli roosjes 3 minuten in kokend water met een beetje zout. Giet af en houd even apart. Verhit de olie in een wokpan. Fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de knoflook en de rode peper toe en roerbak dit circa 1 minuut. Voeg de stukjes kip toe bak deze met de sojasaus en een beetje peper circa 5 minuten mee. Roerbak als laatste de broccoli en de champignons nog enkele minuten mee.

Tip: Vanaf PowerSlim fase 2B lekker met theelepel geroosterde sesamzaadjes.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 295 Kcal

Vet: 13,4 g

Koolhydraten: 5,2 g

Eiwitten: 35,0 g

 

Geschikt voor PowerSlim fase 1A en 1B